Thursday, January 29, 2009

Lurad

Jag trodde att allt skulle vara som vanligt i morse nu när isstormen hade dragit förbi, men ack nej! Det är - 3 grader kallt och dimman ligger tät. Jag hoppas att barnen hittade till skolan efter att ha skrapat isen från bilrutorna och inte villade bort sig i dimman eller körde in i en stoppskylt. Stoppskyltar finns det gott om i vår närhet. Varje liten gata i området har fyrvägs-stopp.

På bilden nedan ser ni utsikten över golfbanan som det såg ut när jag öppnade garagedörren för att köra till jobbet. Ni kan säkert inte se springvattnet i dammen, eller lägenheterna på andra sidan golfbanan, eller hur?

5 Comments:

Camilla Alvén said...

Ser lite spöklikt ut.
Märkligt väder ni har men det blir väldigt fina isdroppar att fotografera.
Ha det bra
Camilla

Annika Christensen said...

Vilket väde ni har. Värre än här.
Jag har vår hos mig.
Snödropparna är på gång och likaså vintergäcken. Fast det kommer bakslag det brukar det alltid göra.
Kör försiktigt.
Fint är det med is men farligt.
Ha det gott
Annika

Anna of Dallas said...

Camilla,
ja, man kan nog säga att vädret är märkligt här. Det vänjer jag mig nog inte vid. I Skåne varierar kanske temperaturen med ett par grader under en dag, men här kan det vara jätteskillnader.

Annika,
Som tur är så har jag riktigt nära till jobbet så det är mindre risk att något skall hända. Problemet här är att det ju normalt inte är kallt så man har ju inga vinterdäck, men några gånger varje år kommer det isstormar och regnet fryser direkt så att det blir som en isbana på gatorna.

Annika Christensen said...

Kära du! Helt otroligt att din mamma skickat Ica-kuriren till dig.
Be henne skicka veckans nr också så får du se mera av min trädgård.
Den där snödroppsskogen byter jag gärna mot vattenfalls vägabeskrivning. Jag kanske skall ta din mamma och köra ut henne i skogen? För det var väl i Malmö trakten eller??
Ha det gott
Annika

Anna of Dallas said...

Ännika,
jag tror att Mor håller ögonen öppna efter dina artiklar nu. Hon brukar skicka sådant som hon tror att jag vill läsa, men jag skall uppmärksamma henne på veckans nummer.

Det är ingen speciell skog vi kör till. Mor bor i Malmö och ofta kör vi kanske upp mot Hörby och passar på att gå på kyrkogården där samtidigt.
Ja, tänk om du kunde köra ut Mor i skogen när vitsipporna blommar som mest. Villken överrasking, det skulle bli en dag hon aldrig glömmer.

blogger templates | Make Money Online