Wednesday, July 1, 2009

Konstiga Sverige

När man har bott utomlands och kommer hem reagerar man förundrat på saker härhemma på samma sätt som man förundrades av saker i utlandet när man först flyttade dit.

På Hemköp var en enda kassa öppen. Kön växte till 12 personer lång och ingen ny kassa öppnades. Jag tänkte på vår mataffär i Dallas där dom lovar att dom öppnar ytterligare en kassa så fort det blir mer än tre personer i en kö. Med tanke på att det finns massor av ungdomar som behöver jobb så kunde dom väl se till att det finns mer personal.

I klädesaffären fick man som vanligt en nummerbricka innan man gick in i provrummet. 7 plagg skulle dottern prova. När vi kom ut och skulle ge kläderna och brickan tillbaka till expediten tog hon bara brickan, kläderna fick vi själv gå och hänga tillbaka. Konstigt, tycker jag. Vad är det för mening att ge en nummerbricka om dom sedan inte ens tar emot det man har provat och åtminstone gör en snabb koll att man lämnar tillbaka rätt antal plagg och att det är deras nya plagg och inte min gamla t-shirt som jag har bytt ut.

1 Comment:

Kerstin said...

Ja, det där verkar bekant. Nummerbricka när man provar kläder, till vilken nytta är den?
Du lär nog hitta mer som skiljer sig innan du åker hem. ;)
Ha det gott.

blogger templates | Make Money Online