Sunday, April 5, 2009

Jag är så trött

Jag är så trött, det är så mycket som strular just nu.
Har haft fullt upp både hemma och på jobbet hela veckan och inte haft tid över att blogga sedan i Tisdags.

Hemma är det främst sommarplanerna som är minst sagt osäkra. Vi har använt oss av ett-års biljetter med Lufthansa sedan vi emigrerade 2001. När man bokar biljetterna klarar deras bokningsystem inte av att boka ett år fram i tiden. Lite lustigt med tanke på att det är ett-års biljetter man köper. De första åren ingick en fri ombokning, så då var det väl OK. Boka hemresa till Sverige så sent som det gick och sedan boka om till den verkliga datumen på våren. Sedan ett par år tillbaka har dom tagit betalt för detta; $200/person. Första strulet denna veckan var denna ombokning. Jag orkar inte ens gå in på detaljerna, som ni ändå inte är intresserade av.

Detta året har vi dessutom en skolresa som komplicerar det hela. Barnen skall åka till Tyskland och kommer sedan att strunta i resan tillbaka till USA och åka tåg till Sverige. Först fick vi reda på att det hade blivit något missförstånd med utresedatumen så seniorerna skulle missa sin High School examen. P.g.a. detta fick vi börja leta efter egna biljetter till dom. Föräldrarna var givetvis oroliga över att skicka sina barn ensamma till Europa. Det är ett flygbyte i Tyskland. Dottern har åkt hem från Sverige själv, så för oss var detta inte något större problem.

Strul nummer 3 var när vi i torsdags fick reda på att Tysklärarinnan skall opereras och kan inte följa med. Hennes man, som var den andra ledaren på turen, stannar hemma med henne. Deras två barn har beslutat att göra detsamma. Nu är hela resan ett stort frågetecken.

Strul nummer 4: Dottern upptäcker på fredagsmorgonen att det var sista dagen att betala in avgiften för hennes prov för att visa om hon kan tillräcklig svenska för att läsa på universitet i Sverige. Fredags morgon här, d.v.s. eftermiddag i Sverige.
Banken stänger kl. 3. Nåväl, hon mailade och fick uppskov och Brodern tog hand om det idag via sin bank-online.

Två hockey matcher har jag dock hunnit vara på, torsdag och lördag en förlust och en vinst. Fabian Brunnström gjorde Dallas enda mål i första matchen, medan Loui Erksson gjorde två mål i andra matchen, bl.a. på en jättefin passning av Tom Wandell. Så med svenska ögon sett gick det bra. Men Dallas Stars går inte till Play-off. Så nu blir det Detroit jag håller på.

I går var det soligt och fint. Jag solade ett tag och blev röd som en kräfta i ansikte och lite på framsidan. I natt stormade det och idag har det också blåst ganska rejält.

I morgon är det måndag, men kort vecka. Vi är lediga på fredag. Det blir en kort påskhelg och barnen, som skulle varit lediga på måndagen också, måste gå i skolan och ta igen en s.k. snö-dag. Vi skall åka bort till släktingar och jag skall bara vila och förhoppningsvis fotografera lite också.

2 Comments:

oumberligating said...

Läser och förstår att du är trött, det är jobbigt när det blir mycket på en gång. Ser att det var tre timmar sedan du var inloggad så med tidsskillnaden så innebär det troligen att du gått och lagt dig nu, eller är du som jag som jag och sitter vid adatorn alldeles för länge ibland. Hoppas i allafall att när du läser dessa rader och har vaknat upp till en ny dag att allt känns mindre jobbigt och att du är piggare!
Ha det så bra som det bara går mvh från Peter Olofsson!

Kerstin said...

Det verkar inte ha varit nån bra vecka för er. Förstår att du är trött. Hoppas att allt löser sig och att du piggnar till.
Ha en fin dag.

blogger templates | Make Money Online