Friday, September 26, 2008

Homecoming och Mums


Inte MUMs-fili-baba utan KrystanteMUM.

Förra helgen var det dags för Homecoming på vår skola.
Homecoming festligheter hålls varje år på de flesta High Schools och även en del college och Universitet. Gamla elever "kommer hem" och deltar i firandet. I paraden genom staden är skolans klubbar representerade. På kvällen är det dags för fotbollsmatch och kvällen därpå hålls en stor dans. Om man är involverad i många klubbar och kommitter och är känd av större delen av skolan kan hända att man röstas fram till Homecoming King eller Queen av kamraterna.

En viktig del av Homecoming firandet är "the Mum".
Mum kan närmast beskrivas som en medaljlikanande dekoration som flickorna bär. Den består oftast av en konstgjord Krysantemum i mitten av "medaljen", ibland med skolans mascot instucken mitt i och många,långa band och bjällror eller annat tingel-tangel hängande från den. Pojkarna bär en liknande, fast mindre variant i ett resårband "garter" (strumpeband) runt armen. Somliga flickor bär en Mum som dom nästan snubblar över eller som får dem att falla framåt p.g.a. övervikt. Ibland släpar dom dessutom runt på mer än en Mum. Man ger tjejen eller killen som man skall gå med på dansen en Mum att bära under dagen. I vårt fall gav Band-medlemmarna en Mum till sin band-syster eller bror. Man kan också få en av sin bästis eller göra en själv för att inte riskera att vara utan. Så en del tjejer är minst sagt väldekorerade.

Det är faktiskt ganska kul att tillverka en Mum. Annars kan man välja att köpa dem för många dollar (ca $50).

Titta på bilderna från fotbolls-matchen i förra inlägget så ser ni ett exemplar runt sonens arm och några andra hängande vid trummorna.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online